strona główna

Porady kulinarne Wojtka Charewicza

Przepis na białą kiełbasę

Przepis na białą kiełbasę
Kwiecień 18 16:12 2017 Wydrukuj

„Witam serdecznie Panie Wojtku,
 
(…) Myśliwym jestem dopiero 5 lat, ale już od bardzo dawna z uwagą śledzę Pana przepisy w BŁ. Rozkochałem w tych smakach niejedno, nawet najbardziej wybredne podniebienie. Zawodowo pracuję jako kierowca ciężarówki. Jeżdżę po całej Europie, więc na polowania za dużo czasu nie mam, ale zawsze chętnie po powrocie oddaję się gotowaniu dla żony i trójki moich wspaniałych dzieci. Uwielbiają kuchnię myśliwską w moim wykonaniu, ale także w Pana, ponieważ przepisy czerpię z BŁ.
 
Chciałem prosić, jeżeli byłaby taka możliwość, o przepis na białą kiełbasę, który kiedyś był w jednym z numerów. Robiłem ją i wychodziła wyśmienita, lecz podczas przeprowadzki gdzieś umknął, a pamięci do przepisów, niestety, nie mam. Obiecałem dzieciom cały garnek parzonej kiełbaski i muszę słowa dotrzymać, a pamiętają smak z Pańskiego przepisu i nie chcę go im zastępować innym (…)”.
 
Michał Piperek

 



Kolego,
 
dziękuję za pochwałę. Jednak nie mogę spełnić prośby. Nie wysyłam indywidualnie swoich przepisów. Przepis na białą kiełbasę znajdzie pan w nr 4/2014 [do pobrania TUTAJ] oraz w wydaniu specjalnym „Braci Łowieckiej” z 2014 r. „W myśliwskiej kuchni Wojtka Charewicza – cz. 2”.
 
Życzę udanych potraw
 
Wojtek Charewicz

dodaj komentarz

0 komentarzy

Napisz komentarz

Uwaga! Aby dodać komentarz, musisz posiadać konto w serwisie braclowiecka.pl oraz być zalogowanym.