Treści publikowane na tej stronie możesz czytać za darmo dzięki osobom, które kupują „Brać Łowiecką” i w ten sposób wspierają naszą działalność. Dziękujemy czytelnikom papierowego i elektronicznego wydania czasopisma! Jeżeli uważasz zamieszczane tutaj materiały za wartościowe, to zachęcamy do kupowania miesięcznika. Dołącz do grona naszych prenumeratorów!

Szanowni Czytelnicy,
od marca rezygnujemy z dystrybucji
elektronicznego wydania „Braci Łowieckiej” za pośrednictwem serwisu e-kiosk. Uruchomiliśmy własną platformę, za pośrednictwem której możliwe
jest zamówienie tej formy prenumeraty od numeru 1/2013.
Regulamin i szczegóły zamówień oraz darmowy numer
przykładowy znajdują się
Szanowni Czytelnicy!
Rozpoczyna się piętnasty rok ukazywania się „Braci Łowieckiej”, a wraz z nim przygotowaliśmy dla Was nowe propozycje.
Przede wszystkim zmieniamy wygląd – od tego numeru okładkę, a od kwietnia nową szatę graficzną otrzyma całe czasopismo.
W
tym roku najbardziej będziemy rozwijać działy „Wieści z pól i kniei”
oraz „Zdaniem myśliwego”. Powstają one dzięki materiałom nadsyłanym do
redakcji przez Czytelników, a ich stale wzrastająca liczba świadczy o
tym, że są dla Was ważne – dlatego...
Ukazał się rocznik
statystyczny GUS "Leśnictwo 2012". W publikacji zestawiono m.in. dane
dotyczące łowiectwa (koła i członkowie PZŁ, liczebność oraz pozyskanie
zwierzyny, wysokość odszkodowań łowieckich i wiele innych) w sezonie
2011/12 na tle lat poprzednich.
Rocznik w formacie PDF można pobrać na
stronie internetowej GUS pod adresem
"Sekrety kuchni myśliwskiej", najnowszy numer specjalny BŁ
+ szefowie kuchni z renomowanych niemieckich restauracji zdradzają tajniki mistrzowskiego przyrządzania dziczyzny
+ ponad 60 przepisów kulinarnych wraz z aranżacją podania, dzięki czemu przygotowane przez Państwa dania staną się prawdziwą ozdobą myśliwskiego stołu
+ niezbędne informacje z zakresu prawidłowego rozbioru tusz
"Sekrety kuchni myśliwskiej" w cenie 25 zł można nabywać w punktach
sprzedaży Kolporter SA, Ruch SA oraz Pol-Perfect sp. z o.o. (sieć salonów empik), a także za pośrednictwem strony